נהיגה בשכרות - מבוא
ראשית, בכל נושאי תעבורה מומלץ להתייעץ מקצועית ולקבל מענה מקוון מיידי בפורום דיני תעבורה>>
נהיגה בשכרות היא אחד מהגורמים הבולטים לעלייה במספר תאונות הדרכים ולעליה במספר הקורבנות על הכביש. נהיגה בכרות מהווה מעין סכנה נוסעת אשר בשל התניידותה מסוגלת לפגוע בכל אדם בכל מקום. על כן יש לפקוח עיניים ולגלות ערנות לנהגים הסובבים אותך.
המכונית כמכונת חיסול
1. המכונית ככלי קטלני- נהיגה בשכרות היא סכנה נוסעת. היא מתניידת על הכביש ממקום למקום ומחכה לטרף שיפול לידיה. גם אם בפעם הראשונה אף אזרח תמים לא נפל טרף לאותה סכנה מתניידת בפעמים הבאות זה יקרה, כי המזל לא יכול לשחק פעמיים לאותו נהג שיכור, או פעם אחת לאותו אזרח תמים שנפל קורבן בידיו. למעשה נהג שמחליט לעלות שיכור על הכביש הופך את המכונית שבה הוא נוהג למכונת חיסול קטלנית שלא יכולה לפגוע רק בסובבים אותו אלא בסופו של דבר יכולה לפגוע גם בו עצמו.
חישבו עד כמה מסוכנת הסיטואציה שבה עולה נהג בגילופין על הכביש כאשר תחת שליטתו או שלמעשה לא כל כך תחת שליטתו עומדת מכונה ששוקלת המון שחוסר שליטה בה יכול להוביל תוצאות הרות אסון ולמחיצת עוברי אורח תמימים שכל חטאם היה הימצאות בסביבתו של אותו נהג עבריין שבחר לעלות על ההגה כאשר הוא שיכור.
2. ניידות הסכנה- נהיגה בשכרות היא סכנה חמורה פי כמה מסכנות אחרות מכיוון שהיא מתניידת, היא לא קבועה במקום אחד כך שאנשים יוכלו לבחור אם להיתקרב אליה או להיתרחק ממנה, מתוקף התניידותה היא יכולה להימצא בכל מקום ולמעשה מהווה ככלי נשק בידיו של אותו נהג עבריין.
מיהו נהג שיכור
1. הגדרת העבריין- כדי להבין מיהו אותו עבריין שיכור שאחראי על הסכנה הנוסעת יש צורך להגדירו בבירור. ובכן שיכור הוא אדם ששותה משקה משכר בעת נהיגה או בעת שהוא ממונה על הרכב. מי שבגופו מצוי סם מסוכן או תוצרי חילוף של סם מסוכן גם כן מוגדר כשיכור.
2. כמות הריכוז- כמות ריכוז האלכוהול שמצויה באותו אדם החשוד בנהיגה בשכרות צריכה להיות גבוהה מהריכוז שקבע שר התחבורה בהתייעצות עם שר הבריאות ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, כלומר אם נמצא בבדיקת מעבדה כי כמות האלכוהול בדמו של חשוד בנהיגה בשכרות נמוכה מהסף שנקבע, אין להאשים את החשוד בנהיגה בשכרות.
מבחנים לבדיקת נהיגה בשכרות
1. בדיקות לא מדעיות- על מנת להילחם בסכנה הנוסעת משטרת ישראל קבעה מספר מאפיינם אשר תפקידם לקבוע אם הנהג ביצע נהיגה בשכרות. בדיקה זו אינה מדעית ואינה מוסדרת בחקיקה. במהלך הבדיקה השוטר יבקש מהנהג ללכת על קו ולקרב אצבע לאף בעיניים עצומות. אם עברת מבחן זה השוטר יבדוק גם אם נודף ממך ריח של אלכוהול, יבדוק את אופן עמידתך, הופעתך הכללית, ההתנהגות, והיכולת להבין הוראות ואופן הדיבור. בגלל שהבדיקה איננה מדעית, עורך דין יוכל לנסות ולערער על ממצאיה. לשם כך יש לבחון באופן מעמיק את הבדיקה ואת הממצאים עליהם מסתמכת התביעה.
2. ינשוף- בדיקה נוספת המשמשת את השוטרים על מנת לאבחן האם הנהג ביצע נהיגה בשכרות היא בדיקת נשיפה באמצעות מכשיר הינשוף. הבדיקה נעשית כאשר החשוד בנהיגה בשכרות נושף אל תוך המכשיר. היה ונתגלה באמצעות הנשיפה כי ריכוז האלכהול אצל הנהג עולה על המותר, יואשם הנהג בנהיגה בשכרות. |